Hoppa till huvudinnehåll

Annika Luther fick litteraturpris

Författaren Annika Luther Bild: Yle annika luther,finlandssvensk,författare,kultur,luther

Ungdomsförfattarinnan Annika Luther har fått motta litteraturpriset Laivakello.

Priset delas ut av Pekkas-akademin till ungdomsförfattare som ett erkännande för antingen en fin karriär eller för ett enskilt verk. Enligt priskommittén låter Annika Luther inte sina läsare komma undan för enkelt. Kommittén säger också att Luthers verk innehåller allvarlig samhällskritik, och att verken tillsammans bildar en bra helhet.

Laivakello-priset har delats ut sedan år 1996.

 • Expert förundrad över de ryska krigsfartygens val av rutt

  Två ryska örlogsfartyg kom igår in i Östersjön.

  En militärexpert som Yle har talat med är förbryllad över Rysslands beslut att flytta två bestyckade örlogsfartyg till Östersjön via Medelhavet och Atlanten och inte via Volga. Den rutten hade varit kortare och tryggare, säger Arto Pulkki till Östersjön.

 • Aggressiv man slog medtrafikant i Jakobstad

  Han hotade medtrafikaten med teleskopbatong.

  I måndags attackerade en man en medtrafikant på väg 68 vid Granholmen i Jakobstad. Dispyten startade då mannen ansåg att väjningsplikten i en trafikrondell inte noterats.

 • Arbetarskyddet specialgranskar arbetsplatser i Lojo

  Olika arbetsplatser granskas 26 och 27 oktober.

  Arbetarskyddsinspektörer vid Regionförvaltningsverket i södra Finland (AVI) inspekterar arbetsplatser i Lojo och Högfors den 26 och 27 oktober. Den här gången har man inte valt ut särskilt farliga branscher utan olika typer av arbetsplatser berörs.

 • Landets bästa blomsterodlare finns i Närpes

  Trädgården har totalt ungefär 1,2 miljoner växter.

  Söderlunds Trädgård i Övermark har utsetts till landets bästa blomsterodlare. Trädgården en av landets största blomsterodlingar under glas.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes