Hoppa till huvudinnehåll

Hispaniakunder kan söka ersättningar

Bild: Yle barona,finnair,flygplats,kappsäck

Den konkursdrabbade resebyrån Hispanias kunder kan nu ansöka om ersättningar med en elektronisk blankett som finns på Konsumentverkets webbplats.

Hispania drabbades av betalningssvårigheter för drygt en vecka sedan och ställde in sina resor bland annat till Azorerna, Malta och Hurghada i Egypten. I går försattes Hispania i konkurs.

Ersättningarna betalas från den säkerhet Hispania, i likhet med andra resebyråer, har deponerat hos Konsumentverket i händelse av en eventuell konkurs. Ansökan om ersättning ska lämnas in till Konsumentverket senast i slutet av augusti.

 • Kalkyler om billigare väghållning väcker diskussion

  Nya vägnätsbolaget utlovar billigare väghållning.

  Enligt Kommunikationsministeriet skulle det nya vägnätsbolaget sköta väghållningen en femtedel billigare jämfört med nuläget. Också de administrativa kostnaderna skulle minska i motsvarande grad. Professor Tapio Luttinen vid Aalto-universitetet förbryllas över kalkylerna.

 • Ensto vill lysa upp vägarna

  Målet är att vara marknadsledare år 2020.

  Borgåföretaget Ensto satsar på gatubelysning. Man har ingått ett samarbetsavtal med den belgiska koncernen Schréder Group.

 • Försvarsministern oroad över avhoppare från reserven

  Jussi Niinistö försvarar den allmänna värnplikten.

  Försvarsminister Jussi Niinistö är bekymrad över de reservister som väljer att lämna reserven och bli civiltjänstgörare i stället. År 2015 ansökte närmare tusen reservister om att få bli civiltjänstgörare.

 • Kontinen om kvartsfinalen: Vi har publiken emot oss

  På onsdagen spelar Kontinen/Peers sin kvartsfinal.

  Henri Kontinen och John Peers ställs i onsdagens kvartsfinal mot australiensarna Sam Groth och Chris Guccione. Det efter att ha besegrat Juan Sebastian Cabal / Robert Farah med 2–1 i set efter tre tie-break.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes

 • Kalkyler om billigare väghållning väcker diskussion

  Nya vägnätsbolaget utlovar billigare väghållning.

  Enligt Kommunikationsministeriet skulle det nya vägnätsbolaget sköta väghållningen en femtedel billigare jämfört med nuläget. Också de administrativa kostnaderna skulle minska i motsvarande grad. Professor Tapio Luttinen vid Aalto-universitetet förbryllas över kalkylerna.

 • Försvarsministern oroad över avhoppare från reserven

  Jussi Niinistö försvarar den allmänna värnplikten.

  Försvarsminister Jussi Niinistö är bekymrad över de reservister som väljer att lämna reserven och bli civiltjänstgörare i stället. År 2015 ansökte närmare tusen reservister om att få bli civiltjänstgörare.

 • Korruptionen i Helsingfors – tre saker som kunde ha förhindrat det

  Antikorruptionsexpert oroas av nya upphandlingslagen.

  Utbildningsverkets säkerhetschef Hannu Suoniemi är misstänkt för att i tio års tid ha förskingrat miljoner av staden. Antikorruptionskämpen Catharina Groop listar tre saker som kunde ha förhindrat det: redovisning, redovisning och anonyma tips.