Hoppa till huvudinnehåll

Nokia inte längre ett toppvarumärke

Bild: Yle mobiltelefoner,nokia,nokia affär,nokiabutik

Nokia har fallit ut från listan över världens mest uppskattade varumärke. Som bäst låg Nokia på en åttonde plats år 2008, men nu finns bolaget inte längre kvar ens bland de hundra högst rankade, uppger forskningsinstitutet Millward Brown.

Apple är fortfarande världens mest uppskattade brand. Apples värde har enligt institutet ökat under de senaste åren.

McDonalds och Coca-Cola finns med bland de tio främsta men i övrigt är det teknologiföretagen som dominerar toppen av listan.

Trots kampanjer mot rökning runt om i världen har tobaksvarumärket Marlboro klättrat upp till en sjunde plats.

 • Kari Virtanen kan bli andre tränare i Ekenäs IF

  Åbobon fortsätter också i IFK Mariehamn.

  Åbobon och nybakade finländska mästaren Kari Virtanen är ett tänkbart alternativ som andre tränare för Ekenäs IF:s fotbollslag i division 1. Det säger Ekenäslagets manager Peter Haglund.

 • Björn Kurtén-priset till Marja Simonsuuri-Sorsa

  För hennes insats för den paleontolgiska forskningen.

  Årets Björn Kurtén-pris tilldelas professor Marja Simonsuuri-Sorsa för hennes insats för den paleontolgiska forskningen. Som ung studerande hittade Simonsuuri-Sorsa ett fossilt ben som visades sig komma från ett utdött elefantsläkte.

Läs också

 • Kan kometen Emmanuel Macron vinna franska presidentvalet?

  Stark medvind för unge Macron i det franska presidentvalet.

  Emmanuel Macron har seglat upp som ett allt starkare överraskningsnamn i det franska presidentvalet. Opinionsmätningarna visar att Macron mycket väl kan ta sig till den andra omgången. Men vem är den 39-årige obundna mittenkandidaten som aldrig tidigare ställt upp i ett politiskt val?

 • Analys: Trump är kung över den vita mannens revansch

  Renässans för rasism och sexism bland vita i USA.

  I början av 2000-talet såg alla ut att vara överens: Amerika är ett mångkulturellt pluralistiskt samhälle som är till för alla. I dag en vecka innan Trump blir president ser det annorlunda ut. Varför upplever rasismen och sexismen renässans bland vita amerikaner?

 • Charlies änglar – om flickorna kring mörkrets hjärta

  Varför är vi besatta av Charles Manson och hans flickor?

  I fem decennier har vi fått ta del av alla detaljer kring de bestialiska morden som Manson beordrade sina anhängare att utföra i augusti 1969. Men varför är vi så fascinerade av berättelsen om Manson och framför allt av flickorna i hans innersta krets?

Nyligen publicerat - Inrikes