Hoppa till huvudinnehåll

OECD: Osäkerheten det svåraste

Bild: Yle ekonomi,euro,eurons öde,europa

Det osäkra ekonomiska läget i eurozonen är det främsta hotet mot den globala ekonomin, anser Organisationen för ekonomisk utveckling OECD i sin färska rapport.

Den globala tillväxten förutspås bli 4,2 procent nästa år medan motsvarande siffra för eurozonen är 0,9 procent. Enligt OECD håller de här siffrorna bara om EU klarar sig ur skuldkrisen.

OECD uppmanar EU till åtgärder för att öka tillväxten.

Frankrikes president Francois Hollande kräver att EU satsar på tillväxt medan Tysklands förbundskansler Angela Merkel efterlyser mer åtstramning.

USA:s president Barack Obama säger att det är viktigt att ledarna i EU-länderna kommer överens om hur finanskrisen ska skötas.

 • Hälsoskyddet i Borgå vill börja granska fastigheter regelbundet

  Nu finns det inte resurser för att följa upp inneluften.

  Hälsoskyddet resurser används i dag till största delen för att reda ut fall där det finns misstankar om dålig inomhusluft. Granskningar av skolor och daghem kommer i andra hand. Räddningsverket i Östra Nyland litade å sin sida på att Borgå stad rengjorde ventilationskanalerna som planerat.

 • Bokrecension: Ett barns memoarer

  Anders Larssons nya bok fångar stora känslor i liten kropp.

  I Ett barns memoarer har Anders Larsson skrivit en totalt oemotståndlig, klok, eftertänksam och rolig bok om stora känslor i en liten kropp.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes

 • Infektionsläkare: Ingen avancerad kirurgi utan effektiv antibiotika

  Något måste göras annars är vi på väg tillbaka i tiden.

  Överanvändningen av antibiotika är ett problem inte bara inom livsmedelsindustrin, utan framför allt inom sjukvården, säger infektionsläkaren Peter Klemets. Vi använder för mycket och för bredspektrig antibiotika enligt Klemets. Om inget görs kan man i framtiden inte utföra avancerad kirurgi eller behandla leukemi, varnar Klemets för.