Hoppa till huvudinnehåll

Vasa flygplats får pengar ur tilläggsbudgeten

Regeringen har fattat beslut om årets andra tilläggsbudget. Totalt ökar statens utgifter med nästan 1,8 miljarder euro.

Renoveringen av Vasa flyplats får ett tilläggsanslag på 1,3 miljoner euro. Medlen anslås för byggandet av en platta framför det nya logistikcentret.

Pengar anslås också för öppnandet av en ny gruva, silvergruvan Taivaljärvi i Sotkamo. För gruvan och anrikningsanläggningen anslås i det här skedet 1,5 miljoner euro.

Ett viktigt beslut i samband med tilläggsbudgeten är att överföra 1,44 miljarder euro till den permanenta europeiska krisfonden.

 • THL: Fattigdomen släpper inte greppet

  Cirka åtta procent lever under fattigdomsgränsen.

  Omkring en halv miljon finländare tvingas klara sig på mindre än minimibudget, rapporterar THL. För endel är det fråga om en kort tids fattigdom - för andra ett kroniskt tillstånd.

 • Bröstcancer - "Shit happens"

  Sex & Sånt pratar om bröstcancer med läkare och patient.

  Sex & Sånt avslutar Rosa bandet-månaden med ett avsnitt om bröstcancer. Bl.a berättar cancerläkaren Pia Österlund om hur hon klarar av att stirra canceravgrunden i vitögat varje dag på jobbet, och Gitte berättar hur det kändes när hon fick sitt cancerbesked.

 • Johaug bryter tystnaden: Folk får tro vad de vill

  Min version är sann, betonade den tårögda skidstjärnan.

  Min version är sann, sade en tårögd Therese Johaug när hon för första gången på två veckor pratade med pressen. Hon kan inte förstå att människor inte tror på hennes förklaring.

 • Ragnar Granit – bortglömd finländsk Nobelpristagare

  Granit fick pris 1967 för sin forskning i synens färgseende.

  Ragnar Granit (1900-1991) glöms ofta bort när man nämner vilka finländare som erhållit Nobelpris. Han tilldelades Nobelpriset i fysiologi och medicin 1967 för sin forskning i synens färgseende.

Läs också

 • Tre tips - så blir du en bättre mobilfotograf

  Fota först, tänk sen, säger fotografen Iiris Heikka.

  Ser din instagram suddig och råddig ut? Hur lyckas vissa knäppa så fina bilder med telefonen? Lasso och fotografen Iiris Heikka ger dej tre tips för snyggare mobilbilder!

 • “Prinsessor får oförtjänt mycket skit”

  Prinsessworkshop på bokmässan var populär.

  Prinsessor är fortfarande underskattade och det som pojkar typiskt gör är normen, säger prinsessillustratören Sanna Mander. Men bland barnen på Helsingfors bokmässa fanns bara ivriga barn, oberoende av kön - alla ville bestämma hur den prinsessa Mander ritade skulle se ut.

Nyligen publicerat - Inrikes

 • THL: Fattigdomen släpper inte greppet

  Cirka åtta procent lever under fattigdomsgränsen.

  Omkring en halv miljon finländare tvingas klara sig på mindre än minimibudget, rapporterar THL. För endel är det fråga om en kort tids fattigdom - för andra ett kroniskt tillstånd.

 • Reservist omkom vid garnisonen i Säkylä

  En reservist blev under en pansarvagn.

  En reservist har omkommit i en olycka vid garnisonen i Säkylä, meddelar Försvarsmakten. Reservisten blev under ett pansarfordon under en övning inför ett uppdrag i Libanon. Mer information utlovas senare.

 • Hallonnäs på Drumsö får strandcafé igen

  Kolonistugegäster försökte stoppa caféplanerna.

  Kolonistugegäster försökte käppar i hjulet, men i vår får Drumsö ett tillskott till sin cafévärld. Då öppnar det omdiskuterade nya caféet vid havet i Hallonnäs.

 • KD vill höja kapitalskatten för de rika

  Partiet presenterade skuggbudget i dag.

  Kristdemokraterna uttrycker i sin skuggbudget oro för Finlands skuldbörda. Statens låntagning måste minska och kapitalskatten höjas för de rika, säger KD.