Hoppa till huvudinnehåll

Ärevarvet löps i Lovisa

Ärevarvet löps i kväll i Lovisabornas vardagsrum. Bild: Marcus Nordström small ships race

Startskottet till det 29. Ärevarvet går vid saltbodarna i Lovisa i kväll. Ärevarvet har flyttats från idrottsplanen till det som kan kallas Lovisabornas vardagsrum.

Helena Forsbäck-Turunen från Lovisa Tor förväntar sig glad stämning och idrottsglädje av evenemanget. I år önskar man också att deltagarna klär ut sig, vilket varit traditionen då Ärevarvet i tiderna gick i Kapellparken.

Ärevarvet går ut på att sponsorerade deltagare tar sig runt den 400 meter långa banan så många gånger som möjligt under en timme. De samlar in antingen en klumpsumma eller en summa per avklarat varv av sin sponsor. Pengarna går till Lovisa Tors juniorverksamhet.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland