Hoppa till huvudinnehåll

Luomala vill att sociala kriterier beaktas

Bild: Yle arbetslös ung person

Jakobstads tekniska sektor borde beakta sociala kriterier i offentliga upphandlingar, tycker fullmäktigeledamot Eero Luomala (Pro -Jakobstad) i en motion. Det skulle till exempel kunna ge sysselsättning för långtidsarbetslösa och unga när företag anställer.

- I Uleåborg har alla förvaltningsenheter fått utbildning i att använda sociala kriterier, säger Luomala.

Tekniska nämnden är tveksamma till att sociala kriterier skulle styra i upphandlingar. I sitt utlåtande skriver man att det skulle kunna tillämpas endast i speciella fall. Nämnden anser också att om man går in för sociala kriterier i upphandlingar bör man också ordna utbildning i det.

Stadsstyrelsen ska ännu ta ställning till motionen.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten