Hoppa till huvudinnehåll

Mashable: MS Office för iOS och Android till hösten 2012

Bild: Microsoft microsoft

Mashable skriver att Microsoft planerar att ge ut Office-paketet för Apples iOS och Googles Android mobiloperativsystem till hösten 2012.

Mashables artikel

Hittills verkar det dock vara frågan om ett av officiella källor obekräftatat rykte. Det är ännu oklart exakt vilka Officeprogram det gäller, men enligt ryktet skulle åtminstone Word, Excel och Powerpoint finnas med. Det är också oklart om programmen enbart skulle släppas för Pad eller om också iPhonen och iPod Touch kommer att få egna applikationer för Office.

Hur det än blir kommer detta att blåsa nytt liv i diskussionen om pekdatorerna kan ersätta bärbara datorer för kontorsarbete. Personlig anser jag frågeställningen vara missriktad, pekdatorn är ett verktyg i backen. Man kan göra mycket med dem men för att kunna fylla alla tänkbara arbetsuppgifter är det fortfarande bra att ha såväl en ordentlig bärbar eller stationär, plus en smartmobil.

Berätta gärna i kommentarfältet här under om pekdatorn för er har potential att helt ersätta en bärbar dator?

Läs också

virtuaalitodellisuus + datorer + bredbandsnät + mobiltelefoner + internet + sociala nätverk + lösenord + databrott + teknik (apparater) + kommunikationsteknik + databaser + datakommunikation + pekskärm + telefoner + sökmotorer + dataskydd + e-postadresser