Hoppa till huvudinnehåll

Riksdagen diskuterar kommunreformen före midsommar

Bild: Yle kommun,kommuner,kommunreform,kommunvapen

Riksdagen får ta ställning till regeringens kommunreform redan före ledigheten som börjar i midsommar. Det har statsminister Jyrki Katainen och talman Eero Heinäluoma kommit överens om.

Regeringen ska i början av juni besluta hur man går vidare med kommunreformen, och ger därefter ett meddelande till riksdagen.

På basis av kommunernas utlåtanden till Finansministeriet är bara varannan kommun villig att utreda en förändring i kommunindelningen.

(Yle)

 • Polisen får in anmälningar om clowner i Österbotten

  Nästan 30 anmälningar under senaste vecka.

  Under den senaste veckan har polisen fått in 29 anmälningar om clowner som har uppträtt skrämmande i Österbotten. I två fall har polisen kunnat gripa clownerna och det har visat sig vara minderåriga personer.

 • Fängelse för knivhuggning i Borgå

  Tre år och sex månader blev domen.

  Den kvinna som under sommaren knivhögg sin sambo med en kökskniv i Borgå har dömts till fängelse i tre år och sex månader.

 • KD vill höja kapitalskatten för de rika

  Partiet presenterade skuggbudget i dag.

  Kristdemokraterna uttrycker i sin skuggbudget oro för Finlands skuldbörda. Statens låntagning måste minska och kapitalskatten höjas för de rika, säger KD.

Läs också

 • Svar på dina frågor om kanalsammanslagningen

  Kanalsammanslagningen väcker debatt.

  Sammanslagningen av Yle Fem och Yle Teema väcker mycket debatt. I onsdags svarade Programchefen för Yle Fem och Yle Arenan Nicolina Zilliacus-Korsström på dina frågor om det nya samboförhållandet i YLE Vega.

Nyligen publicerat - Inrikes