Hoppa till huvudinnehåll

Shakespeare på ungdomarnas språk

Regissören Paul Olin har tillsammans med ungdomarna utarbetat en version av "En Midsommarnattsdröm" där Shakespeares klassiska blankvers friskt blandas med ungdomarnas eget språk.

Alexandra Häggman har träffat Paul Olin samt ungdomarna Stella Aarne och Felix Rentola, som båda medverkar i pjäsen ”En Midsommarnattsdröm” som har premiär på Steinerskolan på fredag den 25 maj och föreställningar ges till och med söndag 27 maj.

Mer information om uppsättningen

 • Många döda i bussolycka i Italien

  Det fanns tonåriga skolelever i bussen.

  Åtminstone sju personer har omkommit och tiotals skadats i en bussolycka nära Verona i Italien. I bussen fanns skolelever i åldern 14-18 från Ungern.

 • Glödheta Kossila gjorde zorromål i AHL – se video!

  Förlängde poängsviten till åtta matcher med konstmål.

  Kalle Kossila såg till att förlänga sin poängsvit i farmaligan AHL till åtta matcher med ett otroligt konstmål. Kossila vispade in pucken i äkta Mikael Granlund-anda då hans San Diego Gulls fällde San Jose Barracuda.

 • HS: Stödet för Sannfinländarna krymper igen

  Stödet nere på sin lägsta nivå sedan 2010.

  Stödet för Sannfinländarna är nere på sin lägsta nivå sedan år 2010, visar Helsingin Sanomats mätning. Sdp är just nu det största partiet.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje

 • 500 år gammal musik lockar fortfarande

  Renässansfestivalen Aurore ordnas i Helsingfors i januari.

  Renässansmusikfestivalen Aurore ordnas nu för tredje gången och har etablerat sig i huvudstadens musikliv. Det finns av allt att döma ett särskilt intresse för denna musik just nu och trots att musiken är i snitt 500 år gammal är den förvånansvärt aktuell i många hänseenden.

 • Två filmer fick 10 Jussinomineringar var

  Angry Birds nominerades i kategorin bästa film.

  Filmerna Den lyckligaste dagen i Olli Mäkis liv (Hymyilevä mies) och Den lilla sparven (Tyttö nimeltä Varpu) har fått tio Jussinomineringar var inför utdelningen av filmprisen i mars.