Hoppa till huvudinnehåll

Societetshuset i Karleby evakuerades

Bild: Mikko Karvonen hotell,hotelli seurahuone,karleby,seurahuone,societetshuset

Hotellet Societetshuset i Karleby evakuerades på lördag morgon på grund av en eldsvåda. Totalt bodde det runt 20 personer i hotellet.

Branden fick sin början i hotellets aula, och personalen lyckades släcka den redan innan brandkåren anlände. Ingen skadade sig i eldsvådan. På grund av den kraftiga rökutvecklingen beslöt personalen ändå att att evakuera gästerna.

Det anrika Societetshuset grundades redan 1894.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Första gången på självständighetsmottagningen

  Känner tacksamhet och stolthet inför självständigheten.

  På självständighetsdagen gör paret Riitta och Tomas Häyry debut på presidentens självständighetsmottagning på slottet. Känslan inför festen kan beskrivas som spänd förväntan och känslan inför Finlands självständighet är tacksamhet.

 • Jakobstads lokal-tv blev inkörsport till Emmyserie

  Mentor Dreshaj inledde sin karriär som klippare i Jakobstad.

  Fjorton år gammal filmade och klippte Mentor Dreshaj sina första inslag för Jakobstads tv. I år är han en av klipparna bakom den Emmybelönta tv-serien Allt för Sverige.

 • Professor: Vi har inte råd med en språkstrid i Österbotten

  Språkstrid till hör det förgångna, anser professor.

  Omfattande jour på Vasa centralsjukhus har bara att göra med språket, inget annat. Det hävdar Ilkkas chefredaktör, som anser att Vasa alltid vinner. - Jag blev ganska överraskad av texten, säger nyligen pensionerade professorn i regionvetenskap, Hannu Katajamäki.