Hoppa till huvudinnehåll

Blommande skrotkonst

Skrotkonst
Skrotkonst Skrotkonst Bild: Svenska Yle / Strömsö skruvhandtag

En helt ny guldgruva i form av roliga prylar har öppnats för mig: Skroten! Där kan man hitta i princip allt! Man behöver bara vara beredd på att lyfta på grejer för att hitta guldkornen.

Jag letade efter roliga former, gärna flera av samma sort (gamla handtag till rör, rörstumpar, runda former i olika storlekar), metall med färgytor etc... Mitt mål var att skapa skrotkonst och så här gjorde jag...

Det här behöver du:

limträskiva
färg
pensel
spikar
hammare
limpistol

Så här gör du:

1. Sortera fynden efter form eller storlek, hitta ett eget system som fungerar för dig.

2. Istället för att bygga ihop delarna till en skulptur valde jag att ha en träskiva som bas.

3. Måla träskivan svart, låt torka.

4. Tvätta av de delar som är alltför smutsiga.

5. Jag valde att skapa en liten robotfigur, plocka runt med formerna och delarna så du vet hur du vill ha det.

Trädgårdskonst av skrot
Trädgårdskonst av skrot Trädgårdskonst av skrot Bild: Svenska Yle / Strömsö skruvhandtag

6. De delar som jag hade valt hade öppningar och håligheter av olika slag så jag valde att spika fast dem i träskivan. Spik + limpistol kan vara en bra kombination på vissa delar.

Av det som blev över så skapade jag en alternativ blomsterrabatt. Skruvhandtag som satt fast i rörstumpar placerade jag i små krukor med sand, planterade riktiga blommor i lådliknande delar, bildäck fick bli piedestal,... etc. Vrid och vänd, think outside the box och ha roligt under tiden!

- Camilla -

Nyligen publicerat - Hobby och hantverk