Hoppa till huvudinnehåll

Åland: Två gripna i misstänkt människohandelsfall

Bild: Yle ekonomiskt brott

Myndigheterna på Åland har gripit två personer i samband med en utredning om människohandel inom hotell- och restaurangbranschen. Brottsbenämningen är människohandel och ockerliknande arbetsplatsdiskriminering.

Misstankar riktas mot ett företag inom hotell- och restaurangbranschen. Inom ramen för undersökningen har polis och gränsbevakning gjort flera husrannsakningar och förhör.

En del av offren för den misstänkta människohandeln har sökt sig till hjälporganisationen i Joutsenos mottagningscentral.

Läs också

  • McSkräp förargar i Borgå

    Omgivningen runt McDonalds är ofta nedskräpad.

    Omgivningen runt McDonalds är ofta nedskräpad. Hamburgerkedjans kunder köper med sig mat, äter i bilen och kastar ut skräpet genom fönstret. Tage Rosqvist som är gårdskarl på Point College är trött på att städa. Borgå stad har inte haft problem med skräpet, och från McDonalds säger man att kunderna måste ta sig i nacken och skräpa mindre.

Nyligen publicerat - Inrikes