Hoppa till huvudinnehåll

G7-länderna i telefonkonferens om skuldkrisen

Bild: EPA/BORIS ROESSLER eurokris

Industriländernas oro över den europeiska skuldkrisen växer. Därför har finansministrarna och centralbankscheferna i världens sju rikaste länder i dag hållit en extrainsatt telefonkonferens om eurokrisen.

Några detaljer om samtalet har inte offentliggjorts, men G7-gruppen lovade samarbeta då krisen i Spanien och Grekland behandlas.

Japan anser att mötet var överens om att snabbt reagera på den europeiska kontinentens kris.

Telefonkonferensen sammankallades efter att Spanien varnade för att landet snart inte längre har råd att låna på marknaden. Budgetminister Christobal Montoro sade i en radiointervju att de europeiska stabilitetsfonderna borde användas för att stötta de spanska bankerna. Enligt honom håller de europeiska lånemarknaderna på att stängas för Spanien.

EU-kommissionens viceordförande Olli Rehn säger att Spanien inte begärt finansieringshjälp av EU.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes