Hoppa till huvudinnehåll

Ekåsenköp skulle inte påverka Karis hälsocentral

Pojo hälsocentral
Ett köp av Ekåsenfastigheten kan eventuellt innebära ett slult för Pojo hälsocentral Pojo hälsocentral Bild: YLE/ Helena Rosenblad pojo hälsocentral

Raseborgs stadsstyrelses planer på att köpa Ekåsenfastigheten i Ekenäs kommer inte att påverka hälsocentralen i Karis. Det har stadsstyrelsen slagit fast i samband med behandlingen av intensionsavtalet och köpet av Ekåsenfastigheten.

Men stadsdirektör Mårten Johansson säger att man däremot i det här skedet inte vill ta ställning till hvc i Pojo. Pojo kan alltså eventuellt mista sin hälsocentral, eller så hålls den kvar. Ekåsenaffären påverkar i det här skedet inte Pojo.

Raseborgs stadsstyrelse föreslår ett köp av Ekåsenområdet med alla dess fastigheter.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland