Hoppa till huvudinnehåll

Flera inhiberade flyg på grund av strejken

Jetflygplan
Jetflygplan Bild: Yle flygplansmotor

Finnair har tvingats inhibera sex flygturer i dag på grund av den strejk som bröt ut bland den tekniska personalen i går.

Vid sidan av två Stockholmsflyg har turerna till Toronto i Kanada och Nagouya i Japan ställts in. Ett Uleåborgsflyg har också inhiberats.

Förseningar förekommer också i flygtrafiken som en följd av strejken. Enligt Finnairs informatör Laura Varja är förseningarna ändå rätt små. De passagerare som drabbas av inställda turer blir informerade, lovar hon. I mån av möjlighet bokas passagerararna in på andra rutter. Det är också möjligt att få pengarna tillbaka, säger Varja.

Information finns också på Finnairs webbplats (på finska).

Finnair flyger omkring 200 turer dagligen.

Finnair har fortsätt förhandla med den tekniska personalen för att försöka hitta en lösning på den pågående strejken. Den största tvistefrågan är ersättningarna till de anställda som sägs upp. Luftfartsunionen varnar för att strejken kan utvidgas om parterna inte kan komma överens.

Finnairs tekniska personal gick i strejk i tisdags. Strejken pågår till onsdagen den 13 juni klockan 6.

De anställda protesterar mot att Finnair har godkänt ett intentionsavtal med företaget SR Technics, vilket innebär att tjänster flyttas bort från Helsingfors-Vanda flygplats.

Kolla ankomst- och avgångstider här!

(Yle)

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes