Hoppa till huvudinnehåll

Stafettkarnevalen 2012 – vilket kanonväder!

Jan-Erik Eklöf på Karnevalen stafettkarnevalen 2012

Nu var vi uppe i närmare 11 800 starter, då det ifjol var 10 900 starter som gällde. Dessa starter utfördes av elever ur 249 skolor som var representerade både på löparbanorna och på läktarna i hejarklackar.

Stämningen på stadion var på topp från början till slut. Alla på stadion fick njuta av ett strålande väder, lysande prestationer på löpbanorna, fenomenala hejarklackar på läktarna och av glada och duktiga funktionärer, som på ett lysande sätt tog hand om alla arrangemang. Allt gick som det skulle.

I år hade vi även några nya inslag i Stafettkarnevalen. Den dubbla svenska stafetten infördes för årskurserna 7-9, vilket visade sig vara ett mycket populärt beslut. I den här stafetten löpte först flickorna 100 meter, sedan pojkarna samma sträcka, flickorna 200 meter, pojkarna 200 meter och så vidare tills stafetten avgjordes av pojkarna som kom i mål efter den avgörande 400 metern. En annan förändring var att stafetten 4x200 meter för åk 7-9 hade bytts ut mot 4x100 meter. Även denna förändring uppskattades av deltagarna.

Inmarschens format var nytt för i år. Skolorna fick istället för att rada upp sig framför publiken, göra ett ärevarv på banan. Skolorna uppmanades i år att även göra sina egna namnskyltar, vilket gjorde inmarschen mer festlig och mer karnevalslik.

I år gick starterna med tre minuters mellanrum vilket innebär att smärtgränsen nog nu är nådd. Det är ett mirakel att vi klarade av att hålla tidtabellen. Organisationskommittén och tävlingsutskottet får ta en allvarlig funderare på hur det skall gå att på ett vettigt sätt arrangera karnevalen i framtiden. Något slag av begränsningar kan komma på fråga.

Stafettkarnevalen 2013 går av stapel 24-25 maj, förhoppningsvis på Olympiastadion. Det här beror på hur renoveringen av Olympiastadion framskrider, men vi hoppas på att få ordna Stafettkarnevalen på stadion även i nästa år.

Till sist ett stort tack till alla deltagare, lärare, funktionärer och samarbetsparter! Tillsammans gjorde vi årets Stafettkarneval till en pangsuccé!

Jan-Erik ”JEJE” Eklöf, projektkoordinator