Hoppa till huvudinnehåll

Styrräntan kvar på 1,0 procent

Den europeiska centralbankens chef Mario Draghi Bild: EPA draghi

Europeiska centralbanken valde att inte sänka styrräntan i dag. Det utesluter ändå inte en räntesänkning i juli.

Centralbanken har hållit styrräntan på rekordlåga 1,0 procent sedan maj 2009. Om läget inom den europeiska ekonomin förvärras ytterligare väntar många ändå att räntan sänks i juli.

Samtidigt bedöms centralbankens chef Mario Draghi vara trött på att agera ekonomisk brandkår. Valet att inte sänka räntan i dag har tolkats som ett sätt att öka pressen på politiker att fatta beslut som förbättrar euroområdets ekonomi. Draghi håller en presskonferens i eftermiddag där han motiverar centralbankens beslut.

  • Sursiks hejarklack vid Stafettkarnevalen blev diskvalificerad

    Knuffande och bråk vid stadionporten.

    Det har aldrig hänt förut i stafettkarnevalens historia att en hejarklack har blivit diskvalificerad. Sursiks hejarklack blev den första men det finns en del frågetecken kring det skedda. Den incident som ledde till diskvalificeringen skedde redan klockan sju på lördagmorgon men det var först vid 17-tiden som arrangörskommittén gav beskedet om diskvalificeringen. I Sursiklägret var man inte medveten om att nånting var på gång utan körde för fullt med programmet på läktaren hela dagen.

Läs också

Nyligen publicerat - Ekonomi