Hoppa till huvudinnehåll

Kilens Hembygdsgård går in för nytt koncept

Linn Sjöholm och Antonia Ingves
Linn Sjöholm och Antonia Ingves. Linn Sjöholm och Antonia Ingves Bild: YLE/Ann-Sofie Långvik antonia ingves

En avgående verksamhetsledare strax före högsäsong fick styrelsen för Kilens hembygdsgård att tänka i nya banor. Restaurangen hyrdes ut till en företagare och två programsekreterare anställdes i stället för en verksamhetsledare.

De nya programsekreterarna är Linn Sjöholm från Malax och Antonia Ingves från Skaftung.
- Det är en trygghet att ha kollegan och att veta att vi kan dela upp uppgifterna, säger Antonia Ingves.
Hon fortsätter att de två kanske olika styrkor och med tiden får de se vem som sköter vad och på vilket sätt de kan dra nytta av varandra.
- I början är det bra att vi är två så vi kan diskutera och fungera som bollplank för varandra


- Jag är väldigt nöjd, vi har lyckats väl i rekryteringen, säger styrelsens ordförande Ulf Grindgärds.
Programsekreterarna är två ungdomar som redan på sin korta tid här har lagt sig in i och redan har lärt sig väldigt mycket om Kilen, säger han.

Det faktum att företagaren Age Teir numera driver restaurangen på Kilens Hembygdsgård innebär att programsekreterarna har mera tid för själva verksamheten.
- Det innebär också en mindre risk. Restaurangbranschen är svår och det kräver professionella krafter, säger Grindgärds.
- Ja, det är jätteroligt att Age har börjat här. Vi hoppas att samarbetet ska löpa väl. Vi håller kontakt så här mellan husen, säger programsekreterare Linn Sjöholm.

Den avgående verksamhetsledaren har under året gjort planerna klara för sommaren verksamhet, som följer traditionerna med bland annat hantverkardag, visfestival och surströmmingsfest. Kilen fortsätter att söka en verksamhetsledare.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten