Hoppa till huvudinnehåll

Läget i eurozonen oroar Urpilainen

Bild: Yle anders chydenius-seminarium

Enligt finansminister Jutta Urpilainen (SDP) är det klart att Spanien kommer att få ett stödpaket, men detaljerna, bland annat summan, är än så länge oklara. Det är också oklart om pengarna tas från EU:s permanenta eller tillfälliga stabilitetsfond.

Om stödet beviljas ur den tillfälliga stabilitetsmekanismen kommer Finland att kräva säkerheter, säger Urpilainen. Om stödet ges ur den permanenta fonden kommer Finland inte att kräva säkerheter eftersom skattebetalarna då är i en bättre position, enligt Urpilainen. Urpilainen höll en presskonferens i Karleby i kväll.

Enligt Urpilainen är det viktigt att Spanien får stöd till banksektorn eftersom krisen annars hotar att spridas. Urpilainen säger att hon är mycket orolig för det ekonomiska läget i eurozonen.

 • Äldre man drunknade i Ekenäs

  Räddningsverket lyckades inte rädda mannen.

  En äldre man drunknade i Ekenäs i morse. Mannen slintade på en simstege och slog sitt huvud.

 • Olga Ahtinen klar för dansk storklubb

  Lämnar PK-35 för danska Bröndby.

  Den 20-åriga mittfältaren Olga Ahtinen blev inte gammal i Vandaklubben PK-35. Efter en första halva av ligasäsongen hos de regerande mästarna flyttar landslagsspelaren till danska Bröndby.

 • Fortsatta misstankar om matchfixning i Finland

  Forskningschef Jouko Ikonen har koll på läget.

  Matchfixning är ett globalt problem som på senare år också varit rejält på tapeten i Finland. Även i år har det förekommit misstankar om fixade matcher i Finland.

Läs också

Nyligen publicerat - Ekonomi