Hoppa till huvudinnehåll

IMF: Hoten mot Finland kommer utifrån

IMF:s delegationsledare Lorenzo presenterade IMF:s syn på den finska ekonomin på en presskonferens i Helsingfors. IMF:s delegationsledaren Lorenzo Figliuoli presenterar IMF:s syn på den finska ekonomin Bild: Lehtikuva ekonomi,finlands ekonomi,imf,internationella valutafonden,lorenzo figliuoli

De största hoten mot Finlands ekonomi kommer utifrån. Den bedömningen gör den internationella valutafonden IMF.

Euroområdets ekonomi väntas krympa och det påverkar Finland.

I sin färska rapport konstaterar ändå IMF att Finlands ekonomi står stadigt och att bankerna är solida även om de har gjort allt mindre vinster den senaste tiden. IMF är däremot orolig för centraliseringen av den finländska banksektorn.

På långsikt står Finland inför utmaningar då befolkningen åldras, produktionstillväxten avtar och konkurrenskraften smulas sönder, bedömer IMF.

Enligt IMF växer Finlands bruttonationalprodukt med 0,5 procent i år.

 • Allting gick snett för FBC Raseborg Knights

  Raseborgslaget ligger nionde i serietabellen.

  FBC Raseborg Knights åkte på en ny förlust i herrarnas division 2 i innebandy på lördagen. Raseborgslaget förlorade mot Valtti Blues i en match som spelades i Helsingfors.

 • Rivalerna möts igen: ”Är världens två bästa lag”

  ”Det blir en fin dag. Det är en stor möjlighet för oss.”

  Finalparet Sverige–Finland är bekant i innebandy-VM. Finland slår ur underläge. ”Det blir en fin dag. Det är en stor möjlighet för oss”, säger förbundskaptenen Petri Kettunen om söndagens final.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes

 • Nobelprisen delades ut i Stockholm - nu inleds banketten. Se direkt på Arenan!

  Finländaren Bengt Holmström tog emot sitt pris av kungen.

  Nobelprisen har delats ut i Stockholm. Bland pristagarna fanns också finländaren Bengt Holmström som tog emot sitt pris av kung Carl Gustav. Litteraturpristagaren Bob Dylan representerades av Patti Smith som framförde en sång. Nobelbanketten i Stockholms stadshus sänds live på Yle från och med kl. 20 både på Yle Fem och på Arenan.

 • Två personer hittades döda i bil i Houtskär

  Flera polisenheter och en helikopterskickades till platsen.

  Polisen larmades i dag till Houtskär på grund av att två döda personer hittats i en bil. Flera polisenheter skickades till platsen assisterade av en helikopter från Gränsbevakningen.

 • Sipilä: Ställ rasistorganisation inför rätta

  Polisen eller åklagaren borde agera, säger statsministern.

  Statsminister Juha Sipilä säger att möjligheten att förbjuda sådana rörelser aldrig har prövats i Finland. Han säger till Yle Nyheter att polisen eller åklagaren bör agera i frågan.