Hoppa till huvudinnehåll

Massor med övertid vid Lassila & Tikanoja

Bild: Lassila & Tikanoja lassila & tikanoja

Ett av de största finländska företagen inom avfallshantering och fastighetsskötsel, Lassila & Tikanoja, granskas av myndigheterna på grund av omfattande användning av övertidsarbete, erfar Yle nyheter.

Arbetarskyddet beslutar inom kort om frågan ska överlämnas till polisen. Anställda inom fastighetsskötsel hade enligt myndigheternas kartläggning stora mängder övertidstimmar under 2011.

En anställd får enligt lagen ha högst 250 övertidstimmar på ett år, men närmare tio anställda har haft betydligt mer övertid än så. En av de anställda hade 900 övertidstimmar om året.

Vd Pekka Ojanpää säger att största orsaken till överskridningarna är den snörika vintern år 2011. Han säger till Yle nyheter att bolaget ändrar på sina rutiner så att liknande saker inte inträffar i framtiden.

  • President Sauli Niinistö: Omskakande och fegt dåd

    "Myndigheterna gör allt för att alla ska vara trygga".

    Myndigheterna och statsledningen gör allting för att alla finländare ska vara och känna sig säkra, säger Sauli Niinistö. I ett uttalande på fredag kväll kallar Niinistö dådet för fegt och omskakande.

  • Lappi avbröt – Latvala långt efter

    Esapekka Lappis tävling tog slut på den sjunde sträckan.

    Esapekka Lappis tävling tog slut på den sjunde specialsträckan i det tyska VM-rallyt. Jari-Matti Latvlala drabbades av motorproblem tidigare under dagen och ligger nästan två minuter efter ledande Ott Tänak.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes