Hoppa till huvudinnehåll

Fotografen Linda Varoma Hasselblad-stipendiat

Bild: YLE/Mikael Kokkola linda varoma

Ändamålet med den Göteborgsbaserade Hasselbladstiftelsens prestigefulla utbildningsstipendier inom fotografi, Victor-stipendierna, är att främja vidareutbildning vid välrenommerade utomnordiska institutioner på s.k. postgraduate-nivå. Två stipendier delas ut – det ena för en ettårig Master-utbildning i England och det andra för sex månaders ateljéstipendium i New York.

Juryns motivering till Linda Varomas stipendium:

Årets vinnare på Bachelor-nivå är Linda Maria Varoma för hennes serie The Singing Neighbour. Denna typologiska serie föreställande sångscener visar/avslöjar en öppen och undersökande inställning till världen. Bilderna erbjuder tolkningar av specifika miljöer. Den medföljande texten ger ett djupare perspektiv och en känsla för undersökningar av social och kulturell karaktär. Det finns en ovanlig noggrannhet i bilderna. Den här exaktheten förstärker känslan av skörhet och gör de formella kompositionerna till bilder där kollektiva historier anas i bakgrunden.

Mer information om Hasselbladstiftelsen finns här: Hasselbladstiftelsen

Linda Varomas webbplats: Linda Varoma

Linda Varoma besökte Kulturtimmen 11.06.2012 och du kan lyssna på intervjun här:

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje