Hoppa till huvudinnehåll

Ingå vill samarbeta med Sjundeå om vården

Bild: Yle hälsokontroll

Ingå vill samarbeta med Sjundeå om Lojo fortsätter att hålla fast vid att inte sköta social- och hälsovården tillsammans med Ingå från och med nästa år.

Ingå kommun ska ännu nästa vecka diskutera Lost-samarbetet med Lojo, men om det inte leder någonstans så vill Ingå bygga en ny organisation tillsammans med Sjundeå. Det beslöt kommunstyrelsen i går kväll.

Marie Bergman-Auvinen från SFP är första viceordförande i styrelsen, hon föredrar att vårdsamarbetet Lost fortsätter. Hon hänvisar till den nya strukturlagen som träder i kraft senare.
-Då har vi ännu större ändringar på kommande, så det är inte det klokaste att ändra på organisationen för bara några år.

Bergman-Auvinen säger att ett samarbete mellan Sjundeå och Ingå är det enda vettiga om Lojo inte ändrar ståndpunkt.
-Då får vi en större enhet och kan stöda varandra med vissa tjänster. Ingås nytta är att vi kan ha gemensamma ledande tjänstemän som ger ett bättre utgångsläge.

Kommunstyrelsen tillsatte en styrgrupp som ska diskutera med Sjundeå. Styrelsen valde Jari Wetterstrand (Saml), Barbro Viljanen (Ob), Marie Bergman-Auvinen (SFP), Soile Gustafsson (SDP) och Kaj Karlstedt (SFP) samt en tjänsteman. Ärendet ska ännu behandlas i fullmäktige.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland