Hoppa till huvudinnehåll

Rakel Hiltunen kan titulera sig stadsråd

Socialdemokraten Rakel Hiltunen har nästan trettio års erfarenhet av helsingforpspolitiken. Hon tar ett steg tillbaka i höst men kan då kalla sig stadsråd, en hedersutmärkelse från republikens president.

- Det känns verkligen fint, och jag ser det som en erkänsla för det arbete som skett i det tysta för Helsingfors. Det är ett grundjobb med början i socialnämnden, säger en glad Hiltunen.

Hiltunen är invald i Helsingforsfullmäktige och i riksdagen. Hon kom i tiderna in i politiken via socialnämnden i Helsingfors och sektionen för barnskyddet.
Grundtrygghet och socialfrågor ligger Hiltunen varmt om hjärtat. Det är saker hon vill sätta i perspektiv också som invald i riksdagen, när det gäller kommunsammanslagningar, lagstiftning och nationella budgetfrågor.

- Man måste ha engagemang. Jag har själv fortfarande en stor, glad och stark gnista. Jag har fått ett starkt förtroende och understöd från väljarna. Men mina erfarenheter kan också komma till nytta på andra sätt, även om jag inte själv sitter med och fattar beslut överallt.

Rakel Hiltunen har suttit i Helsingfors stadsfullmäktige sedan år 1989 men tänker inte ställa upp i valet i höst.

Läs också