Hoppa till huvudinnehåll

Karleby och Jakobstad kan få gemensamma servicesedlar

En äldre dam får hjälp
En äldre dam får hjälp Bild: Bild: Yle/Arja Lento socialvård

Karleby- och Jakobstadsregionen borde utreda möjligheterna att införa gemensamma servicesedlar som kan användas i hela området.

Det anser social- och hälsovårdsnämndens svenska sektion i Karleby. Initiativet kommer från Äldrerådet i Kronoby som anser att en gemensam servicesedel skulle ge användarna både språk- och vårdalternativ i regionen.

Användningen av servicesedlar ökar hela tiden. Servicesedlar kan användas för köp av social- och hälsovårdstjänster hos privata och tredje sektorns serviceproducenter i mer än etthundra kommuner, samkommuner och sjukvårdsdistrikt i Finland. Dessutom planerar ytterligare över etthundra kommunala organisationer att införa servicesedlar.

Läs också