Hoppa till huvudinnehåll

Svalt mottagande på marknaderna

Bild: Yle kris

Börserna i Europa har reagerat svalt på den grekiska valutgången. Inxdexen på de europeiska börserna har under dagen rört sig kring bägge sidor av nollstrecket. Samtidigt har räntan på de spanska statsobligationerna gått över den kritiska gränsen på 7 procent.

I Tokyo steg Nikkei-indexet med närmare två procent, och landade på sin högsta notering på en månad.

Under förmiddagen har de spanska och italienska räntorna börjat stiga. Räntan på tioåriga spanska statsobligationer steg till sin högsta nivå på 15 år - 7,12 procent. Den italienska räntan steg till 6,07 procent.

Eurons värde har dalat de senaste veckorna på grund av oron för Greklands och därmed hela eurozonens framtid, men återhämtade sig en aning i Asien i morse, då det grekiska valresultatet stod klart.