Hoppa till huvudinnehåll

Finnairfack fick böter

Bild: Yle finnair

Arbetsdomstolen har dömt sju fackförbund som representerar den tekniska personalen vid Finnair till böter på sammanlagt 19 500 euro för olaglig strejk. Facken ska också betala arbetsgivarens rättegångskostnader.

Strejken i början av juni pågick bara ett drygt dygn eftersom tingsrätten i Helsingfors gav order om att strejken måste avslutas med hot om böter på 2,8 miljoner euro.

Facket hade också krävt att arbetsdomstolen hade hävt tingsrättens beslut men arbetsdomstolen tog inte ställning till kravet. Fackförbundet Pro ville veta om man kan använda sig av en så kallad säkringsåtgärd, på det sätt som Finnair nu gjorde. Den tekniska personalen vid Finnair strejkade i protest mot att Finnair planerar lägga ut sin motorservice på ett schweiziskt bolag.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes