Hoppa till huvudinnehåll

Niinistö till Ryssland

President Sauli Niinistö 2012.
President Sauli Niinistö 2012. Bild: Presidentens kansli officiellt porträtt

Republikens president Sauli Niinistö åker på arbetsbesök till Ryssland på onsdag. Besöket varar till fredag.

På onsdag kväll träffar Niinistö ledare för finländska företag i Ryssland och representanter för näringslivet.

På torsdag öppnas det internationella ekonomiska forumet i S:t Petersburg. Niinistö håller ett tal vid öppningen och deltar i en lunch med den ryske presidenten Vladimir Putin som värd. Också näringsminister Jyri Häkämies deltar i presidentens följe.

På fredag diskuterar Niinistö på tu man hand med president Putin. Bland annat ska de tala om förhållandet mellan länderna och om hur de ekonomiska relationerna utvecklas. Också Österjön, det arktiska samarbetet och relationerna mellan EU och Ryssland står på programmet.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes