Hoppa till huvudinnehåll

Svenskfinlands blondaste blogg

Svenskfinlands blondaste blogg skrivs av Pessi
Svenskfinlands blondaste blogg skrivs av Pessi Bild: YLE / Ann-Catrin Granroth pezsi

Svenskfinlands Kissie är här. Hon heter Pessi.

Ni vet väl alla vem Kissie är? Blond, opererad och supersmal provokatör som gillar stora bröst och saker som är rosa.

Nu har vi fått en finlandssvensk version. Hon heter Pessi och kallar sin blogg för Svenskfinlands blondaste blogg. Pessi är 21 och bor i Jakobstad. Kissie har alltid varit en stor bloggförebild, men hur lika är de egentligen?

Vi jämförde dem med varandra.

 1. Överstreckat. Kissie skriver ofta grejer som är överstreckade. Så också Pessi. Varför? Jag fattar liksom inte.

 2. - Vi skriver ut nåt vi kanske inte borde skriva ut, eller något vi kanske inte menar. Det är väl för att få lite spänning i bloggen kanske, säger Pessi.

 3. Träning. Kissie tränar ofta och tänker på vad hon äter. Pessi och Kissie käkar t.o.m. samma proteinpulver.

 4. -Ja, jag har skippat alkoholen helt nu och börjat träna i stället. Jag har det som livsstil, och det är mera givande än att gå och festa varje helg.

  Varför?
  - Det kändes som att nu fick det vara det nog med allt festande. Förstås kommer jag att festa i ett annat skede av livet, men nu ser jag träning som mer givande.

  Hur vill du se ut?
  - Det låter divigt att säga att jag tycker det är snyggt med stora bröst och en smal kropp, men det är något jag strävar efter. Jag har alltid gillat Pamela Anderson, men hon börjar bli lite gammal nu, lite trashy. Men Kim Kardashian är också en stor förebild.

 5. Silikontuttar. Kissie har opererat brösten, läpparna, näsan o.s.v. Men vad har Pessi gjort?

 6. - Jag har bara gjort brösten, för ett halvår sen. Jag har alltid sett kvinnor med smal midja och stora bröst som något fint. Jag har alltid velat ha bröst men så fick jag aldrig bröst... Om man kan fixa något så ska man göra det, tycker jag.

  Vad sade folk omkring dig?
  - Jag berättade bara till mina närmaste kompisar, och de stöttade mig så klart. Efteråt gick det rykten, men ingen frågade nånsin av mig personligen. I stället pratade de skit bakom ryggen. Det känns väldigt typiskt små samhällen.

  Varför tycker du det är så snyggt?
  - Jag vet inte om det är för att killar ser det som sexobjekt eller vad det är, men jag har alltid gillat det. Somliga tycker om brunetter, somliga blondiner. Somliga tycker om små tuttar och somliga tycker om silikon tuttar.

  Skulle du kunna tänka dig att operera något annat?
  - Nu just är jag nöjd, men när jag blir äldre kunde jag tänka mig botox.

  Var du rädd för att göra det i en liten stad som Jeppis?
  - Jo, för man blir ganska fort stämplad som en bimbo. Folk tror man tappar några hjärnceller samtidigt som man opererar sig. Så jo, jag var nog lite orolig för vad folk skulle tycka, men man måste ju få göra som man vill.

  Men känns inte silikontuttar lite 90´s?
  - Det vet jag inte. I Sverige är det jättevanligt. I Finland opererar folk sig väldigt sällan, eller ingen går ut med det i alla fall, men ja, kanske det är en 90-tals grej.

 7. Elaka kommentarer. Kissie får massor med elaka kommentarer. Hur är det med Pessi?

 8. - Jo, det kommer nog och då. Det beror på hur mycket jag provocerar fram det. I våras gick det mycket rykten om att jag gjort bröstförstoring, det kändes lite för mycket, så då tog jag en bloggpaus.

  Vad handlar kommentarerna om?
  - Ja, vad handlar de om? Nedkränkande ord mest. Jag brukar inte ta dem till mig. Ibland skriver jag svar på tal, om det är flera som kommenterat samma sak, men ibland så skiter jag bara i det.

  Är det svårt att sticka ut i en liten stad?
  - Jo, det är svårt. Man får stå ut med sådana där kommentarer, men jag tror det behövs utstickare i små samhällen.

 9. Framgång. Kissie har blivit väldigt stor med sin blogg. Vad vill Pessi uppnå? Pengar och kändisskap?

 10. - Jag vill väl bara visa mig själv och vara en förebild så att folk ska våga vara sig själva och våga göra vad de vill. Inte vara rädd för att operera brösten fast man bor i ett litet samhälle och inte vara rädd för skitsnack.


Skärmdump från pezsi.blogg.se

Det finns många likheter med Kissie. Men Pessi ligger ännu i lä. Hon har "bara" opererat brösten och hon vill inte provocera på samma sätt som Kissie. Däremot klarar hon av att inte supa (än så länge) och leva ett sportigt liv.

Dessutom har ju Pessi en mer helylle tanke med sin blogg. Hon vill inspirera och vara en förebild. Det kanske inte Kissie hade som mål när hon satte upp riktlinjerna för sin blogg?

Nyligen publicerat - X3M