Hoppa till huvudinnehåll

Kan Grekland rubba Tyskland?

Tyskland EM 2012
Joachim Löws Tyskland är storfavorit. Tyskland EM 2012 Bild: EPA / Filip Singer löw

Tyskland är skyhög favorit då man möter Grekland i kväll i kvartsfinal i fotbolls-EM. Joachim Löws lag har radat upp segrar på löpande band och till och med passerat Spanien som turneringens främsta mästarkandidat.

Om man endast räknar tävlingsmatcher (VM och EM-slutspel samt kvalmatcher) så har Tyskland vunnit 14 matcher i svit. Ifall man besegrar Grekland i kväll gör man nytt världsrekord.

Europeisk media har dragit paralleller mellan det ekonomiska läget i Grekland och kvällens match. Tyska tabloiden Bild hade idag som löpsedel texten: "Inget räddningspaket i kväll för Grekland". Tysklands förbundskapten Joachim Löw har dock undvikit att tangera den politiska aspekten.
- Förbundskansler Angela Merkel kommenterar inte fotbollsfrågor och jag kommenterar inte politiska frågor, sade Löw på det tyska lagets presskonferens.

Den grekiska förbundskapten Fernando Santos har i sin tur välkomnat det faktum att matchen har jämförts med David kamp mot Goljat.
- Kom ihåg att David besegrade Goliat. Om jag inte trodde på våra chanser skulle jag vara ute och fiska, konstaterade Santos.

Kvartsfinalen mellan Grekland och Tyskland sparkar i gång klockan 21.45, medan sändningen på TV2, YLE HD och YLE Arenan inleds klockan 21.25.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport