Hoppa till huvudinnehåll

Tyskland körde över Grekland

Sami Khedira gör 2-1 till Tyskland
Khediras drömträff förde Tyskland till seger. Sami Khedira gör 2-1 till Tyskland Bild: EPA khedira

Tyskland besegrade Grekland i kvartsfinalerna av EM-turneringen i fotboll. Tyskland dominerade matchen stort och vann rättvist med 4-2.


Grekland var tillbakapressat hela matchen igenom. Man lyckades dock hålla kampen jämn i 39 minuter. Då slog högerbacken Philipp Lahm till. Lahms tog ansvar i offensiven och överlistade den grekiska målvakten Michalis Sifakis med ett välplacerat distansskott.

Med tanke på hur matchbilden hade sett ut trodde de flesta på plats i Gdansk att Lahms fullträff avgjorde kampen. Grekland ville dock annat och lyckades kvittera via en kontring - Georgios Samaras tåade in bollen från närhåll.

Den grekiska euforin över kvitteringen varade endast i sex minuter. Matchens kanske bästa spelare Sami Khedira återställde ordningen då han gjorde 2-1 med ett volleyskott på Jerome Boatengs inlägg. Strax därefter punkterade Miroslav Klose drabbningen då han nickade in 3-1 från närhåll.

Marco Reus gjorde 4-1 för Tyskland innan Dimitris Salpingidis fastställde slutresultatet 4-2 från straffpunkten.

Tyskland gör tack vare segern Portugal sällskap till semifinalerna. I semifinalen på torsdagen möter Tyskland endera Italien eller England.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport