Hoppa till huvudinnehåll

Värre tappa mobil än vigselring

Bild: EPA mobiltelefoni

Det vore värre att tappa bort smarttelefonen än vigselringen. Det tycker en majoritet av de resenärer som amerikanska marknadsundersökningsföretaget Taylor Nelson Sofres intervjuat.

Så många som 77 procent av de tillfrågade säger att det vore värre att tappa mobilen än ringen. Kvinnor är ännu mer fästa vid telefonen än männen. 82 procent av damerna uppgav att det vore extremt stressande att bli av med mobilen, mot 73 procent av herrarna.

Enkäten handlade även om resvanor mer allmänt, vad folk packar med sig och vad de lämnar hemma. Enligt amerikanska Intel, som beställde rapporten, vill folk nuförtiden vara uppkopplade även då de reser. De kan tänka sig att lämna hemma toalettgrejer, hårtorkar och även skor för att få rum med mobiltelefonen med tilläggsutrustning i bagaget.

2500 personer intervjuades för enkäten.

Det är brittiska Daily Mail som tar upp temat.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes