Hoppa till huvudinnehåll

Anton och gräsklipparen

Anton Nordlin vaktar en gräsklippare. Bild: Yle/Albert Häggblom anton nordlin

16-åriga Anton Nordlin har nog världens lättaste sommarjobb. Han ska nämligen vakta en robotgräsklippare under tre veckor utanför Musikhuset. Gräsklipparen sköter sig själv och Anton behöver bara se till att allt fungerar som det ska.

- Det är nog inte så enkelt som det ser ut! Jag måste vara glad och vänlig hela tiden och beredd att berätta för folk vad jag gör, hur gräsklipparen fungerar och hur det kommer sig att jag ligger på en solstol hela dagen, säger Nordlin och skrattar.

Det var över 3300 sökanden till arbetet som gräsklippevakt. Nordlin skickade in en video som arbetsansökan.

- Jag ville göra något lite annorlunda, inte bara skicka en vanlig ansökan.

Nordlin jobbar mellan 11 och 18 och har två veckor kvar av sitt sommarjobb.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen