Hoppa till huvudinnehåll

Syriska officerare hoppar av

Gränsen mellan Turkiet och Syrien
Syriska officerare flydde till Turkiet Gränsen mellan Turkiet och Syrien Bild: Reuters TV syrien

Flera högt uppsatta syriska officerare uppges ha hoppat av och flytt till Turkiet.

Över trettio syriska militärer flydde över gränsen i natt tillsammans med sina familjer. Enligt en turkisk tjänsteman var tre armé-överstar med i gruppen som nu har tagits in på ett flyktingläger.

Samtidigt fortsätter den syriska nedskjutningen av ett turkiskt arméflygplan att anstränga relationerna mellan länderna. Turkiet har sammankallat militäralliansen NATO till ett krismöte imorgon. Syrien vidhåller att planet kränkte syriskt luftrum.

EU diskuterar Syrien

Samtidigt träffas EU:s utrikesministrar i dag för att diskutera läget i Syrien. Den nye franske utrikesministern Laurent Fabius välkomnar överenskommelsen om EU-sanktioner mot Syrien men uppmanar EU att gå längre än så. Bland annat kunde EU förbjuda Syrisk import av fosfat, anser Fabius.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes