Hoppa till huvudinnehåll

Stödpaketet till Spanien är klart

Bild: Martin Gerten / EPA kris

Detaljerna för Spaniens nödlån har slagits fast av euroländernas finansministrar. Summan på upp till 62 miljarder euro, som Spanien uppskattas behöva i nödlån, kommer att betalas till Spaniens bankfond för att stöda bankerna. Det är ändå den spanska staten som skriver under avtalet för paketet.

Enligt ett utlåtande från finansministrarna kommer nödlånet temporärt att betalas från den tillfälliga europeiska stabiliseringsfonden EFSM, för att senare helt betalas av den permanenta Europeiska stabilitetsmekanismen (ESM).

Det här innebär att Finland högst antagligen inte kommer att kräva lånegarantier av Spanien.

Ledarna för EU-länderna försöker lösa skuldkrisen på toppmötet som börjar i morgon.

Läs också

Nyligen publicerat - Ekonomi