Hoppa till huvudinnehåll

Larsmo SFP:are stannar

Bengt Björkskog stannar kvar i sfp trots hot om att lämna. Bild: YLE/Ida-Maria Björkqvist bengt björkskog

SFP:s partiordförande Carl Haglund besökte igår Larsmo för att övertyga de lokala SFP-arna om att de har en plats i partiet.

Carl Haglund Bild: YLE/Ida-Maria Björkqvist carl haglund

Flera partiaktiva i Larsmo hotade att lämna partiet efter att partidagen beslöt att SFP ska jobba för att homosexuellas rätt till äktenskap. Efter diskussionerna verkade de flesta vara villiga att stanna i partiet.

- Nja, jag är kanske inte nöjd, men jag lever med det och stannar i partiet, säger Bengt Björkskog.
Han får medhåll av Andreas Hjulfors som säger att han är glad att nyvalda partiordförande Carl Haglund tog sig tid att komma till Larsmo och lyssna på åsikterna.

Björkskog säger att han kan acceptera partnerskap, men inte äktenskap för homosexuella. Det som ändå gör att han kan stanna kvar i partiet är löftet om att partidagens beslut inte binder någon SFP:are. I sådana här frågor får var och en rösta enligt eget samvete.

SFP:s ordförande Carl Haglund spenderar både torsdag och fredag i Larsmo den här veckan. Han säger att ett liberalt parti också måste kunna rymma olika åsikter i en fråga.
- Det finns många frågor där partiet är splittrat. Det viktiga är att vi kan lyssna på varandra, diskutera och respektera varandras åsikter. Jag är nöjd över att det var så bra stämning här, säger Haglund.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten