Hoppa till huvudinnehåll

Sju års fängelse för Anneli Auer

Egentliga Finlands tingsrätt dömde Anneli Auer till sju års fängelse för sexualbrott.

Auer och hennes före detta pojkvän dömdes till långa fängelsestraff för sex- och våldsbrott. Mannen dömdes till tio års fängelse medan Auer dömdes till sju års fängelse för sammanlagt 11 sex- och våldsbrott som ägt rum i Åbo och Reso åren 2007-2009.

Tingsrätten förkastade åtalen om djurskyddsbrott. Flera åtal om barnmisshandel förkastades också. Däremot dömdes de två för tvingande till samlag, grovt sexuellt utnyttjande av barn, misshandel och grov våldtäkt.

Sammanlagt hördes över 50 personer som vittnen och över 30 timmar inspelade intervjuer med målsägande barn.

Domen innehåller känsligt material och är därför hemligstämplad. Egentliga Finlands tingsrätt poängterar i sitt pressmeddelande att varken Auer eller hennes före detta pojkvän dömdes för brott som kan kopplas till satanism.

Den slutna rättegången pågick i tre månader, fram till mitten av juni. Tre domare deltog i avgörandet. En av dem hade velat döma Auer och hennes ex-pojkvän endast för fyra åtal.

Anneli Auer har redan länge undersökts också för ett annat brottsfall, som gäller mordet på hennes man i december 2006. Egentliga Finlands tingsrätt dömde 2010 Auer till livstids fängelse på mordet på sin man. Hovrätten hävde ändå tingsrättens dom ett år senare. Nu tas fallet upp i Högsta domstolen efter att HD beviljade åklagarna och en del målsägande rätt att överklaga domen.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes