Hoppa till huvudinnehåll

BBC: Vaccin mot tobak under utveckling

Enligt amerikanska forskare kan det ändå ta flera år innan vaccinet blir verklighet och kan användas av människor.

I framtiden kan rökare kanske bli kvitt sitt nikotinberoende med ett vaccin, rapporterar BBC. Enligt en forskningsrapport i tidskriften Science Translation Medicine, ska vaccinet innehålla motgift som förminskar det välbehag som hjärnan känner av nikotin.

Enligt amerikanska forskare tar det ännu år innan vaccinet kan testas på människor. Nyligen har vaccinet testats på möss, med lyckat resultat. Efter att ha fått vaccinet minskade mängden nikotin i hjärnan med 85 procent.

Ett vaccin mot nikotin har varit under utveckling i många år. Man har försökt utveckla liknande medel mot till exempel kokain.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes