Hoppa till huvudinnehåll

Internationell fotbollsglädje i Karleby

Från Brasilien, Frankrike, Sverige, Norge och en massa andra länder kommer man resande till Karleby, Österbotten för att njuta av fotbollens glädje. Där spelas Kokkola Cup. Det är är fotboll, men också umgänge med barn från hela världen med övernattning, mat och disco.

Kokkola Cup är en internationell fotbollsturnering som ordnas av GBK (Gamlakarleby Bollklubb). Den är den näststörsta turneringen för juniorer i Finland efter Helsinki Cup och har ordnats sedan 1981.

Vi följer med Kokkola Cup 1984, träffar ungdomar, lagledare men också de många persober som arbetar i kulisserna, d.v.s. i köket och på skolorna där ungdomarna övernattar.

Barnen njuter av fotbollen och av discot på kvällen. De brasilianska killarna dansar till Ultrabox lika bra som de kickar och trixar med bollen. Lagledarna och tränarna sitter på segelklubben för att lära känna varandra.

Och glädjen är påtaglig också i filmen. Folk kommer tillbaka år efter år.

Text: Ida Fellman

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.