Hoppa till huvudinnehåll

Tillgängliga arkeologer i Bottenhavet

lågt vattenstånd
lågt vattenstånd Bild: YLE Åboland lågvatten

I sommar har båtfolket i Bottenhavets nationalpark möjlighet att ställa frågor till arkeologer som rör sig i skärgården.

Har du frågor om gravrösen eller gammal bebyggelse kan du rycka en arkeolog i ärmen om du rör dig i Bottenhavets nationalpark. Arkeologerna känner man igen på arkeologutrustningen, med en massa verktyg hängande i västen och med en spade i handen.

Arkeologerna håller på att inventera kulturarvet i Bottenhavets nationalpark. Projektet inleddes förra sommaren. I år rör sig arkeologerna mellan Sastmola och Pyhäranta. Hittills har de kunnat kartlägga människors liv i Bottenhavet från förhistorisk tid fram till i dag.

Rapporten blir färdig i vår. Den används sedan som grund för att göra upp plan för att sköta om kulturarvet och för att utveckla nationalparkens användning om rekreationsområde.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland