Hoppa till huvudinnehåll

Försnillning av lägerskolkassor i tingsrätten i Borgå

En läderbörs med olika eurosedlar.
En läderbörs med olika eurosedlar. Bild: Yle/Arja Lento börs,ekonomi,euro,pengar,Sedel,finansiering

I dag, torsdag, behandlar Östra Nylands tingsrätt fallet med försnillade lägerskolkassor i Borgå. En förälder misstänks för att ha försnillat pengar ur lägerskolkassor i Kvarnbackens skola och Näse skola åren 2010-2011. I Kvarnbackens skola är det fråga om ca 2000 euro.

I båda skolorna hade föräldrar i flera år ordnat jippon för att kunna finansiera barnens lägerskola. Den aktuella föräldern, som också länge jobbat som lärare i olika Borgåskolor, skötte penningrörelsen och hade ensam tillgång till lägerskolornas konton. När skolorna fick veta att räkningar blivit obetalda nystades härvorna småningom upp.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland