Hoppa till huvudinnehåll

Pub Niska öppnar i eftermiddag

Pub Niska i Åbo. Juli 2012
Pub Niska i Åbo. Juli 2012 Bild: Yle/Janne Isaksson niska

Nu kan man äta så kallat plåtbröd även i Åbo. Stjärnkocken Michael Björklunds restaurangkedja som ursprungligen startade på Åland spred sig för några år sedan till Dalsbruk och slår nu upp sina dörrar också i Åbo, på torsdag eftermiddag.

Det är frågan om en franchiserestaurang som drivs av Pargasbon Lasse Pernell. Han fick inspiration från de årliga sommarbesöken i Mariehamn, där familjen alltid åt på Pub Niska.
- Jag tänkte att det här passar perfekt till Åbo och åstranden, ett koncept som sticker ut, säger Pernell.

Det som Pub Niska är känt för är plåtbröden, en pizza med nordisk prägel. Även inredningen ska skilja från övriga restauranger i Åbo, men där är man ännu lite på hälft.

Åbos Pub Niska håller hus på Kristinegatan 1 i samma utrymmen som under kulturhuvudstadsåret gick under namnet Hörnet. Hyreskontraktet sträcker sig endast till hösten och efter det ska Pernell antingen förlänga det nuvarande avtalet eller leta reda på ett annat utrymme.

Trots att nya restauranger ploppat upp som svampar i regn i Åbo under de senaste åren, räds inte Lasse Pernell konkurrensen.
- Jag har läst att man aldrig sålt lika mycket kokböcker som nu, men samtidigt äter folk också ute mer än nånsin. Jag är förtröstansfull, det kommer att gå bra.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland