Hoppa till huvudinnehåll

Fängelse för misshandel med kniv och mejsel

Brännvin
En del av de inblandade hade varit så berusade att de inte kom ihåg vad som hade hänt. Brännvin Bild: Yle flaska

En Karisbo har dömts till fängelsestraff för två fall av misshandel i Raseborg. Offren var mannens bekanta.

Det första fallet inträffade våren 2011. Karisbon i 40-årsåldern slog en bekant man flera gånger med en djungelkniv så att offret fick fyra sår som krävde vård, ett av såren kunde ha varit livsfarligt. Det handlade om en skuld och alkohol fanns med i bilden. Brottet inträffade hemma hos gärningsmannen.

Samma höst slog han en annan bekant med knytnäven och med en skruvmejsel så att offret fick flera djupa sår och blåmärken. Alla parter var inte nyktra den gången heller. Misshandeln inträffade i offrets bostad.

Västra Nylands tingsrätt dömde Karisbon till ovillkorligt fängelsestraff på två och ett halvt år för grov misshandel i knivfallet och för misshandel i skruvmejselfallet samt skadegörelse då en soffa förstörts av blod. Han ska också ersätta knivoffret för lidande och bestående kosmetiskt men drygt 3 000 euro. Det andra offret krävde inga ersättningar.

Samtidigt dömde rätten en Ekenäsbo i 40-årsåldern till 30 dagsböter (180 euro) för misshandel när han med handen slog samma man som Karisbon slog med skruvmejseln. En Ekenäsbo i 30-årsåldern dömdes för stöld till 15 dagsböter (90 euro) då han stal skruvmejseloffrets mobiltelefon för att mannen inte skulle kunna kalla på polis efter misshandeln.