Hoppa till huvudinnehåll

Tyskar vill inte ge krisande euroländer mer tid

Angela Merkel
63 procent av tyskarna stöder Merkels sätt att hantera eurokrisen Angela Merkel Bild: Uwe Anspach / EPA förbundskansler

Nästan två tredjedelar av tyskarna motsätter sig att man ger mer tid till de hårt skuldsatta euroländerna att genomföra de förnyelser som är villkor för utbetalning av stödpaketen. Det här framkommer ur ett enkätresultat som publicerades i dag.

Ur enkätresultatet framgår också att 63 procent av tyskarna stöder förbundskansler Angela Merkels sätt att försöka lösa eurokrisen. Det här är tre procent mer än i maj. Majoriteten av de svarande ansåg ändå att Merkel kunde redogöra på ett mer öppet sätt för sitt agerande.

Grekland har bett om två år till för att uppnå de nedskärningar i budgeten som satts som villkor för stödpaketet. Merkels informatör Steffen Seibert meddelade på fredagen att Grekland bör hålla sig till tidtabellen och till de villkor som satts upp.

Ur fredagens enkät framgår också att Merkels kristdemokrater ännu är det mest populära partiet i Tyskland med sitt stöd på 36 procent. Stödet har ökat med 2 procent sedan den senaste enkäten.

ZDP-Politbarometer genomförde undersökningen mellan den 10-12 juli. 1 200 personer besvade enkäten.

Läs också