Hoppa till huvudinnehåll

Kemiteknik intresserar igen vid Åbo Akademi

Huvudbyggnaden vid Åbo Akademi i Åbo
Huvudbyggnaden vid Åbo Akademi i Åbo Bild: Åbo Akadenu akademin,Åbo

Nu har det blivit klart vem som har fått en studieplats vid Åbo Akademi.

Statistiken visar att intresset för diplomingenjörsutbildningarna har ökat märkbart vid Åbo Akademi. Det här märktes speciellt inom kemiteknik, som hade 61 sökande i år jämfört med 31 i fjol. Intresset för datateknik ökade också.

Intresset för samhällsvetenskaper och ekonomi var också stort vid universitetet i år. Många ansökte också till klasslärarutbildningen. Den hårdaste konkurrensen om en studieplats var inom psykologi, då endast 20 av de drygt 200 sökande antogs.

Åbo Akademi publicerade på måndagen vem som fått en studieplats. Totalt antogs drygt 1 550 studerande i år om man inkluderar de som antagits till magistersprogrammen och de engelskspråkiga programmen. Siffran är ungefär den samma som i fjol.

De som antagits hittar du här

Läs också