Hoppa till huvudinnehåll

OAJ: Regeringen planerar kortsiktigt i skolfrågor

OAJ:s ordförande Olli Luukkainen
OAJ:s ordförande Olli Luukkainen Bild: yLE luukkainen

Enligt Undervisningssektorns Fackorganisation (OAJ) usätts gymnasier och yrkesutbildningar för nedskärningar på över 200 miljoner euro under kommande avtalstid. Man kommer också att minska på studieplatser med 5 800.

OAJ kritiserar regeringen för att planera kortsiktigt i utbildningsfrågor. Ordförande Olli Luukkainen tycker att det är ofattbart att man talar mycket om att förhindra ungdomar från att bli utslagna samtidigt som man märkbart skär ner på utbildningar.

Enligt OAJ kommer utbildningar att skäras ned med 200 miljoner euro och 5 800 studieplatser. Luukkainen säger att en låg utbildningsnivå är en stor orsak till att ungdomar slås ut eller blir arbetslösa.

- OAJ tycker liksom regeringen att det är viktigt att aktivera ungdomar utan studieplats. All slags utbildning hjälper ungdomar framåt, säger Luukkainen.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes