Hoppa till huvudinnehåll

Berusade förare har blivit en dagligvara i Östnyland i sommar

blåsrazzia
blåsrazzia Bild: Polisen rattonykterhet

Polisen rapporterar så gott som dagligen om rattfulla förare i trafiken i Östnyland. Onsdagen var inget undantag, då påträffade poliserna tre rattfulla förare på vägarna i Borgå och Sibbo.

Polisen i Borgå fick strax före midnatt på onsdagen anmälan om en misstänkt rattfull förare som besökte en snabbmatsrestaurang. Förutom att föraren hade 0,86 mg alkohol per liter utandningsluft visade det sig att han saknade körkort. Föraren hade redan i april förlorat sitt körkort, också då på grund av grovt rattfylleri.

Också i Sibbo gjorde sig en förare skyldig till rattonykterhet och överhastighet samt att köra bil utan giltigt körkort. Föraren hade förlorat sitt körkort och redan en gång tidigare inom ett år åkt fast för att köra utan körtillstånd Polisen stoppade föraren vid trafikövervakning i Söderkulla på onsdagsförmiddagen, Bilens hastighet uppmättes till 62 kilometer i timmen på ett vägavsnitt med en hastighetsbegränsning på 50 km i timmen.

På onsdagsförmiddagen träffade polisen dessutom på en berusad förare på Västra Mannerheimleden i Borgå.

Alla tre förarna försattes i körförbud.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland