Hoppa till huvudinnehåll

Slutslejkat på Lillholmen – pjäsen slog alla rekord

Bild: Henrik Zoom © 2012 sommarpjäs

På onsdagen var det definitivt slut på sommarens succépjäs i Pargas. Efter femton slutsålda föreställningar är det dags att gå vidare.

Vill du slejkas? …eller ska vi dansa först? samlade 3 600 åskådare. Också tidigare sommarpjäser av Teaterboulage har varit väldigt populära, men så här mycket publik har de aldrig lockat. Fyra extra föreställningar sattes in och även de sålde snabbt slut. Teaterboulage funderade på ytterligare föreställningar, men det gäller att sluta då man är på topp, säger regissören Riddo Ridberg.
– Med fyrtio medverkande är det också svårt att hitta datum som passar alla. Många av skådespelarna är studerande och småningom ger de sig iväg till sina studieorter.

Ekonomiskt sett blev det ett litet plus i kassan, men det jämnas ut med att tidigare pjäser inte sålt lika bra. Årets pjäs var helt egen för teatern och det är Ridberg speciellt nöjd med. En stor fjäder i hatten för Skini Lindgård som skrivit pjäsen, säger han.

I augusti tar Saaristo-ooppera över scenen på Lillholmen och då kommer i alla fall delar av scenografin från slejkpjäsen att finnas kvar. Till slut avslöjar Ridberg att det visst kan bli mera slejkande på scen, men på annan ort.
- Pjäsen är ganska lätt att placera i en paviljong var som helst i Svenskfinland, så det kan ju hända att den redan nästa år sätts upp någonstans i Nyland eller i Österbotten.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland