Hoppa till huvudinnehåll

Klart sämre resultat för Stora Enso

Bild: Yle trästockar

Sjunkande papper- och cellulosapriser tärde på skogskoncernen Stora Ensos resultat. Resultatet för april-juni försämrades med 15 procent jämfört med fjolårets andra kvartal och stannade på knappt 153 miljoner euro.

Omsättningen sjönk med ungefär tre procent till 2,7 miljarder euro.

Verkställande direktören Jouko Karvinen säger att kvartalet var tudelat. Samtidigt som kassaflödet och likviditeten förbättrades jämfört med i fjol, stannade den operativa rörelsevinsten på samma nivå som årets första kvartal.

Karvinen säger att man måste slutföra de kostnadsbesparande programmen och snabbt börja utveckla nya funktioner.

Stora Enso uppskattar att årets tredje kvartal blir på samma nivå som det andra.

(Yle Nyheter)